vineri, 23 iulie 2010

Plaja Baska, Vela Plaza insula Krk Croatia

Plaja este localizata in bogata zona de cultura a orasului Baska din insula Krk.Insula este cea mai mare din Croatia si este cunoscuta ca o locatie perfeta pentru familile cu copii.Plaje frumoase de nisip sau pietris si tobogane cu apa pentru copii. Zonele protejate in apropiere de sud-estul coastei au padurile insulei si cele mai frumoase plaje.Insula Krk este legata de continet printr-un pod lung spectaculos, dar exista de asemenea si un aeroport.Plaja Baska este situata in sudul insulei. Aproximativ treizeci de plaje cu pietricele sunt accesibile inotatorilor de toate varstele, in timp ce pe cateva plaje poti sa ajungi doar cu mersul pe jos sau cu barca.Una dintre cele mai frumoase si mai mari plaje este Baska`s Vela Plaza, The Great Beach, exact in centrul orasului inconjurata de restaurante, pizzeri, cafenele, hoteluri ...Vela plaza este o plaja naturala cu o combinatie de pietris si nisip si are 1800 metri lungime. In paritcular este potrivita pentru copii si cei care nu stiu sa inoate, iar plaja are multe facilitati ( jocuri de apa, salvamari,catering).


Plaja Bol Zlatni rat (Golden Horn)

Cea mai spectaculoasa de pe litoralul Croatiei este vasta plaja de 580 metri lungime numita "Golden Horn" (Cornul de aur).Este situata pe insula Brac si are o forma unica ca o limba intinsa in mare.Cu frumusetea acestui peisaj plaja ofera o varitate de sporturi si atrage turisti din toata lumea, carora le plac sporturile de apa, soarele si marea.Ofertele de pe plaja sunt restaurantele,barcile cu pedale,jet-ski,parasutism.
Plaja este protejata de mare prin plase de siguranta,si numai varful plajei este libera pentru surferi( multe concursuri internationale se organizeaza aici)

Vrei mai mult ? Intra pe Litoral Croatia

Plaja Drazica Croatia

Fostul oras al regilor din Croatia Biograd na moru este in ziua de azi un centru turistic in mijlocul coastei Adriatice.Inotul in ape cristaline este doar la cateva sute metri din centrul orasului,unde plajele s-au raspandit in umbra padurilor de pin vechi de secole.Plajele se intind de-a lungul unei promenade pavate la sud de centrul orasului.Prima plaja este doar la 10 minute de mers din centrul orasului, Plaja Drazica, si este cea mai populara plaja.Locul de parcare este foarte aproape, iar plaja are facilitati sanitare, dusuri, cabine de schimb, echipamente de salvare si salvamari.Dupa Plaja Drazica urmeaza Plaja Soline care este situata intr-un golf mic.Daca doresti o plaja mai neaglomerat contrinua sa mergi spre Plaja Kumenat sau Plaja Crvena Luka.Coasta este stancoasa iar plaja acoperita cu pietris si in apa putin adanca.


Vrei mai mult ? Intra pe Litoral Croatia

Litoral Croatia

Pentru multi o vacanta de vara reprezinta o vacanta la mare.Principala atractie de turism in Croatia sunt plajele. De-a lungul celor 1770 km de plaja gasesti o mare cristalina si adieri de vant în jurul golfuri stancoase. Coasta Adriatica si insulele sunt inzestrate cu plaje uimitoare, bogate in porturi naturale, cu golfuri nenumarate.Pe litoralul din Croatia porturile din istria sunt pline de pescari si copii care se arunca in apa stralucitoare a marii.Croatii pastreaza o legatura puternica cu pamantul şi traditiile.



Poti alege mai multe locuri din Croatia in care sa gasesti plaja perfecta.Cele mai tari orase de pe litoralul Croatiei: Dubrovnik, Pula, Trogir ,Zadar

joi, 22 iulie 2010

Croatia

Croaţia, a cărei denumire oficială în limba ţării este Republika Hrvatska, ocupă o suprafaţă totală de 56 542 km2 aflată pe ţărmul Mării Mediterane, la graniţa dintre Europa Centrală şi Europa de Sud-Est. Populaţia ei este de 4,5 milioane de locuitori, iar limba oficială este limba croată.

Croatia este destinatia numarul unu, oriunde pornim, de batranisau tineri, indiferent de marimea portmoneului. Aici se pot gasi cazarile ieftine de camping, sau apartamente mai modeste, dar si yacht-urile lux si serviciiile hotelurilor somptuoase.Litoralul Croatiei de are o lungime de 700 de kilometri alaturi de marea cristalina. Croatia se numara printre cele mai atractive si in acelasi timp cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa, poate chiar si din lume


Turcia - Antalya

Antalya este un oras în sudul Turciei, situat la poalele muntilor Taurus, pe litoralul Marii Mediterane.Regiunea Antalya, denumita si Riviera turceasca, este locul unde istoria, marea, plaja si soarele formeaza o armonie perfecta.Antalya a constituit dintotdeauna o atractie tentanta, cu nisipurile sale fine si apele cristaline, o destinatie de vacanta ce sadeste in inima turistului un sentiment unic de încântare si deliciu.
Bodrum, cu atmosfera sa boema si elitara, este o localitate pitoreasca situata pe coasta egeeana, pe o peninsula în apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire intr-o calatorie de-a lungul Coastei Cariene.
Inima regiunii este orasul cu acelasi nume, considerat a fii cel mai frumos oras al Turciei. Este situat in vestul coastei Mediterane pe vechea regiune Pamphylia, adica “pamantul tuturor triburilor”. Centrul orasului este Kaleici, martor al multor civilizatii. Astazi a fost restaurat si a devenit cel mai atractiv centru turistic cu hoteluri, magazine si posibilitati de distractie. Kaleiçi reuneste toate caracteristicile arhitecturale antice turcesti.

Pamukkale Turcia

"Pamukkale denumit si “castelul de bumbac” al turcilor, ofera turistilor un spectacol de vis: ape termale si sculpturi naturale cu calcar
La Pamukkale, in Turciea, fostul oraa antic Hierapolis se vad ruinele intr-un peisaj dantelat de apele termale. Mii de ani le-au trebuit seismelor repetate si izvoarelor cu multe grade adica temperatura apei ajunge şi la 50 de grade sa sculpteze în calcarul alb ca bumbacul sau chiar ca zapada. La turci, vara e ca iarna.

Rezultatul este unul unic în lume. Terasele calcaroase din Pamukkale isi asteapta turistii curiosi, iubitori de frumos,
La Pamukkale cei care vor sa se trateze de diferite afectiuni o pot face. Aici pot trata urmatoarele probleme :probleme cardiovasculare, tratamentele asterosclerozelor,problemele dereglarilor de tensiune, probleme ale sistemului nervos, probleme dermatologice si oftalmologice

Preturile nu sunt exagerate la Pamukkale. Statiunea ofera servicii all inclusive, deci pentru un sejur în doi, cheltuielile nu depasesc 400 de euro. De exemplu cazarea la pensiune costa între 15 si 50 de euro de persoana, în timp ce preturile la un hotel de 4 stele variaza de la 36 la 63 de euro de persoana."
sursa:www.click.ro

Istanbul Turcia

Istanbul este un oras de vis, remarcandu-se prin oamenii deosebiti si inteligenti, multe obiective turistice de vazut, mancare extraordinara, preturi bune, negociere, bazare cu de toate, spirit antreprenorial, oameni muncitori. Este parca o alta lume pentru noi, dar totusi atat de aproape de Romania.

Te impresioneaza pentru ca este un oras in continua schimbare iar aglomeratia din oras este una suportabila. Dintre obiectivele turistice, cea mai renumita este Moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul si singura cu 6 minarete (turnulete). Se numeste asa datorita celor peste 20.000 de placi de faianta albastra care acopera peretii in interior. Intrarea in moschee este gratuita si se intra descaltat (ca in aproape toate moscheile), iar femeile trebuie sa fie imbracate decent si sa isi acopere capul. Vizavi de Moscheea Albastra este Ayasofia, adica Biserica Sfanta Sofia.
La Palatul Topkapi puteti vedea sabia lui Stefan cel Mare, cucerita de otomani, dar si dintele lui Mahomed sau toiagul lui Moise.

luni, 19 iulie 2010

Grecia Insula Creta

Creta (greacă: Κρήτη - Kríti) din Marea Egee este cea mai mare insulă din Grecia şi a cincea cea mai mare din Marea Mediterană.Plaja acestei insule este acoperita cu nisip fin si de ape de culoarea turcoazului si limpede ca lacrima.Acesta este taramul miturilor si locul nasterii lui Zeus.Creta face parte din topul destiinatilor turistice din lume.

Infrastructura drumurilor publice este bine dezvoltata iar Insula are doar 2 aeroporturi internationale in Heraklion si Chania.
Puteti vizita in Creta Palatului din Knossos, Muzeul de Arta Populara, Muzeul Arheologic din Rethymno, ruinele orasului Phaistos, castelul Fragokastello.

Grecia

Grecia este cunoscuta pentru civilizatia antica si pentru peisajele divine de pe plaja sau de la munte. Dupa ce vizitezi Grecia vei ramane impresionat de varietatea si cultura acestui loc.Plaji superbe insule si peisaje de nedescris.Aceasta tara are o infrastructura dezvoltata (autostrazi, plaji,orase) si este o destinatie accesibila tuturor.Poti sa iti alegi foarte multe locuri in care sa vizitezi Grecia cum ar fi: Atena, Corfu, insula Creta, peninsula Halkidiki , Rhodos si multe altele.Preturile de la hotel pleaca de la 100 euro in sus, foarte accesibile.

Vacanta Statiunea Mamaia

Plaja de la Mamaia foarte lungă, cu o latime de până la 250 m este acoperită cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se află mai multe magazine, restaurante, terase, cluburi şi discoteci.
Principalele atractii turistice ale statiunii sunt Satul de Vacanta, parcul de distracţii Aqua Magic şi telegondolaO intrare in statiune costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore costa 4 lei, pentru sapte zile - 25 de lei, iar pentru intregul sezon nu mai putin de 250 de lei
.

Eforie Nord

Eforie Nord, a doua staţiune ca mărime din Romania, iar in partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului, astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear.
In Eforie Nord poti gasi baze de agrement, terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activităţi nautice etc.Plaja statiunii atinge cam 3km lungime şi lătimi de 20-100m, marginita în partea de nord a statiunii de o faleza de peste 30 de metri. Intrarea în mare este lina în unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip şi pietre mici, plaja fiind acoperită cu nisip.Unele parti din plaja sunt amenajate cu sezlonguri si umbrelute.