joi, 22 iulie 2010

Istanbul Turcia

Istanbul este un oras de vis, remarcandu-se prin oamenii deosebiti si inteligenti, multe obiective turistice de vazut, mancare extraordinara, preturi bune, negociere, bazare cu de toate, spirit antreprenorial, oameni muncitori. Este parca o alta lume pentru noi, dar totusi atat de aproape de Romania.

Te impresioneaza pentru ca este un oras in continua schimbare iar aglomeratia din oras este una suportabila. Dintre obiectivele turistice, cea mai renumita este Moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul si singura cu 6 minarete (turnulete). Se numeste asa datorita celor peste 20.000 de placi de faianta albastra care acopera peretii in interior. Intrarea in moschee este gratuita si se intra descaltat (ca in aproape toate moscheile), iar femeile trebuie sa fie imbracate decent si sa isi acopere capul. Vizavi de Moscheea Albastra este Ayasofia, adica Biserica Sfanta Sofia.
La Palatul Topkapi puteti vedea sabia lui Stefan cel Mare, cucerita de otomani, dar si dintele lui Mahomed sau toiagul lui Moise.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu